Кинезитерапия

Кинезитерапията решава лечебни, профилактични, възстановителни и рехабилитационни задачи посредством богатата гама от методи, с които разполага и с които коренно се различава от останалите начини на лечение. Кинезитерапия се използва предимно при заболявания и нарушени функции на опорно-двигателния апарат, гръбначни болкови синдроми след мозъчни инсулти, след сърдечни удари, при някои респираторни заболявания, при ревматоидни заболявания, след операции в областта на корема при раждане. Кинезитерапевтичните методи могат да бъдат използвани като първична и единствена форма на лечение (например при консервативно лечение на постурален дисбаланс) или ако болестта изисква хирургично лечение, може да се проведе кинезитерапия по време на предоперативния период и след операцията. В по-голямата част дори и незначително мускулно-скелетни увреждания, в които кинезитерапия не е основна форма на лечение, трябва да се прилага след приключване на първично лечение или успоредно с него. Кинезитерапия често се комбинира с други форми на лечение, включително физикална терапия, за да се увеличи терапевтичният ефект.
Ефектът зависи от избора на упражнения. Могат да бъдат например: увеличаване на мускулната сила, подобряване на обема на движение, намаляване на повишеното напрежение в мускулите, повишаване на нивата на ендорфин (поради това се наблюдава намаляване на болката), подобряване на ефективността на сърдечно-дихателните пътища, повишена секреция на синовиалната течност, увеличаване или понижаване на кръвното налягане, увеличаване на метаболитните процеси, подобряване на функционирането на органите на храносмилане и отделитената система, инхибиране на патологичните рефлекси.

 

Записване

Можете да си запишете час за Кинезитерапевтични процедури на телефон: 044/640054; 044/640077 и 0876716144 или имейл: lifesliven@abv.bg