Масажни процедури

Масажни процедури

Кожата е най-големият орган и е изпълнена с нервни окончания. Масажът помога за отпускането на меките тъкани, ускоряването на възстановителните процеси и релаксацията на тялото. Възстановяването на мускулите и тялото с масажни процедури след тренировки е просто несравнимо. Изключително подходящ при т. нар. “хронични оплаквания”. Например дълго мъчително главоболие често е преодолимо само поради неволното силно притискане на ръцете до участъци от главата.

Един от мигновените и благотворни ефекти на масажа е чувството за дълбоко отпускане и покой. Това се дължи на факта, че масажа повишава нивото на серотонина, действащ антидепресивно и повишава работоспособността. Нивата на хормоните, причиняващи стрес – адреналин, норадреналин и др. намаляват значително.

Някои от физическите преимуществата на масажа са намаляване на мускулното напрежение и предразположение към разтягане, подобрено кръвоснабдяване и лимфна циркулация, увеличаване на ставната мобилност и гъвкавост, подобрен тонус на кожата, ускорено заздравяване на нараняванията на меките тъкани, повишена концентрация, намаляване на тревогата, безпокойството и депресията.

Масажът може да се използва за успешно лечение на редица разстройства като тревога, артрит, болки в гърба, хронични болки, запек, депресии, главоболие, високо кръвно налягане, безсъние, затлъстяване, атонични и отпуснати тъкани и много други. Най-новите изследвания доказват, че няма по-добър начин да се предпазиш и избавиш от целулита и затлъстяването.

Записване

Можете да си запишете час на телефони: 044/640054; 044/640077 и 0876716144 или имейл: lifesliven@abv.bg