Хидротерапия

Хидротерапевтични процедури

Хидротерапията е разновидност на физиотерапията. Лечебни фактори при водолечението са температурният, механичният (воден масаж) и химичният (водата съдържа лечебни минерали, може да бъде смесена и с различни масла, билки и лекарствени вещества).
Хидротерапията няма странични ефекти, а положителните страни от водните процедури проличават още по време на самата хидротерапия. Водните лечебни процедури имат и т.нар. последващо въздействие – положителният ефект от тях е дълготраен.

Водните процедури обикновено са с продължителност между 5 и 30 минути, в зависимост от вида им, заболяването и възрастта на пациента. Важно е да се мине пълен курс на процедурите, тъй като само така ще се постигне положителен ефект от хидротерапията.
Някои водни процедури изискват да се правят на гладно (1-2 часа след хранене), след предварителен отдих (не бива да се подлагате на тях след физическо и психическо напрежение) и в никакъв случай по време на менструален цикъл.

Видове хидротерапевтични процедури

Инхалации –Отстраняват инфекциозните процеси в горните дихателни пътища, бронхите и белите дробове. Имат благоприятен ефект при простудни заболявания и хипертония.
Обливания –Ефикасни са при неврози, инконтиненция на урината, запек, разширени вени.
Вани –Ваните се прилагат с лечебна, профилактична и хигиенна цел. Топлите вани подобряват дейността на сърдечно-съдовата, нервната система, опорно-двигателния апарат, както и функцията на мастните и потните жлези. Действат успокояващо, подобряват съня и обмяната на веществата, намаляват напрежението в мускулите.
Криотерапия –Подходяща е при остри възпаления, кръвоизливи, травми на крайниците и мускулни спазми.

Записване

Можете да си запишете час за Хидротерапевтична процедура  на телефони: 044/640054; 044/640077 и 0876716144 или имейл: lifesliven@abv.bg